Najlepši družinski izleti po Sloveniji

Najlepši družinski izleti po Sloveniji

Ste pripravljeni na nepozabno doživetje s svojo družino v prelepi Sloveniji? V tej objavi bomo raziskali nekaj družinskih izletov, ki vam bodo omogočili, da preživite čas skupaj, ustvarjate spomine in odkrivate čudovite naravne lepote ter kulturno dediščino.

  1. Triglavski narodni park (https://www.tnp.si/)

    Začnimo z eno najbolj impresivnih destinacij v Sloveniji - Triglavski narodni park. Ta naravni raj ponuja številne možnosti za raziskovanje in uživanje v neokrnjeni naravi. Sprehodite se po čudovitih poteh, ki vas bodo popeljale mimo kristalno čistih jezer, slikovitih slapov in mogočnih gora. Otroci se lahko zabavajo tudi na igriščih in obiskujejo izobraževalne centre, kjer se bodo naučili veliko o lokalni flori in favni.

  2. Bled in Blejsko jezero (https://www.bled.si/)

    Bled je ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Sloveniji, ki ponuja nekaj za vsakogar v vaši družini. Uživajte v sprehodu ob prelepem Blejskem jezeru, povzpnite se na blejski grad in obiščite Blejski otok, kjer lahko občudujete znamenito cerkev Marijinega vnebovzetja. Za dodaten adrenalin se lahko odpravite na zipline nad jezerom ali se preizkusite v vožnji s kanujem.

  3. Postojnska jama in Predjamski grad (https://www.postojnska-jama.eu/)

    Otroci se bodo navdušili nad obiskom ene najbolj znanih jam na svetu - Postojnske jame. Sprehodite se skozi čudovite podzemne formacije in opazujte redke jamske živali, kot je človeška ribica. Po obisku jame se lahko odpravite na bližnji Predjamski grad, ki je zgrajen v skalo. Otroci se bodo počutili kot v pravljici, ko bodo raziskovali skrivne kotičke gradu in se preizkušali v vlogi viteza ali princese.

  4. Arboretum Volčji Potok (https://www.arboretum-vp.si/)

    Za mirno in sproščujoče doživetje se odpravite v Arboretum Volčji Potok, ki velja za enega najlepših botaničnih vrtov v Evropi. Sprehodite se med raznolikimi rastlinami in cvetjem ter občudujte lepoto narave v vsej svoji raznolikosti. Otroci se bodo zabavali na otroškem igrišču in se spoznali z različnimi rastlinskimi vrstami, medtem ko se boste vi sprostili ob čudovitih razgledih in miru.

  5. Planica (https://www.nc-planica.si/)

    V Planici lahko uživate v različnih aktivnostih, kot so sprehodi po naravi, ogled smučarskega muzeja, vožnja s sedežnico na Veliko planino ter udeležba na vodenem ogledu skakalnic. To je odlična izbira za aktiven in zabaven družinski izlet.

Ne glede na to, katero destinacijo izberete, boste zagotovo ustvarili nepozabne spomine s svojo družino. Slovenija je polna čudovitih krajev, ki čakajo, da jih odkrijete.

Za več idej, kam na izlet z družino: https://jazpapojdem.si/products/jaz-pa-pojdem-z-otroki

Nazaj na blog