Slide

AKCIJSKI PAKETI 2+1 GRATIS

Slide

Več kot 13.278 navdušenih uporabnikov

Slide

Brezplačna dostava nad 30 €

Slide

AKCIJSKI PAKETI 2+1 GRATIS

Slide

Več kot 13.278 navdušenih uporabnikov

Slide

Brezplačna dostava nad 30 €

Najlepši spomladanski izleti po kotičkih Slovenije, ki jih preprosto moraš obiskati…

Najlepši spomladanski izleti po kotičkih Slovenije, ki jih preprosto moraš obiskati…

Živjo,

Glede na to, da sva se srečala tukaj predvidevam, da tudi tebe prihajajoča pomlad in živahno prepevanje ptičkov že vabi na svež zrak : )

Morda imaš tudi ti vrh glave posedanja doma in se že nekaj časa spogleduješ z mislijo po izletih, pa ne veš, kje začeti.

Je pa res…

Z oteženim prehajanjem med občinami se je trenutno malce težje odpraviti na izlet na drug konec države…

Zato sem se odločil, da ti razkirjem svoj seznam najlepših izletov po slovenskih regijah…

In kdo ve, morda ti na ta način vsaj malce skrajšam “muke” na čakanje lepših časov : )

Za piko na i pa si lahko spodnji zapis nekam shraniš in ga prišparaš za takrat, ko bo prehajanje med občinami spet dovoljeno : )

Preden pa s tabo delim svoje ugotovitve, naj se še na hitro predstavim…

Moje ime je Žiga Rejc in sem kreator blagovne znamke Jaz pa pojdem, ki je čudovit rezultat moje ljubezni do potovanj in raziskovanj naše čudovite dežele.

Ponosen sem ob dejstvu, da mi je v zadnjem letu uspelo nas Slovenijo navdušiti že več kot 5.347 slovenskih popotnikov, ki na svojih izletih pod obvezno “opremo” štejejo tudi moj interaktivni izletnik Jaz pa pojdem.

In ker mi je izletkanje po Sloveniji tako blizu, bi ti s tem člankom rad omogočil, da se kljub trenutnim razmeram, vsaj malo sprostiš in zadihaš sveži pomladni zrak : )

Pa kar preidiva k stvari in začniva z…

#1 Notranjska regija: Očarljivo Bloško jezero…

Če se trenutno nahajaš v notranjski regiji, potem tega posebnega izleta zagotovo ne smeš spregledati : )

Bloško jezero je namreč ena izmed tistih destinacij, ki spomladi vabi pohodnike, ljubitelje narave, kolesarje ter otroke.

Jezero je sicer umetnega izvora – saj je nastalo z zajezitvijo tamkajšnjega potoka – a na srečo je občina Bloke celotno okolico jezera uredila v nadvse sproščujočo izletniško točko.

Ena izmed največjih atrakcij je zagotovo pravljičen Glamping Lake Bloke, kjer si lahko paseš oči na neverjetnih lesenih skulpturah domačina in lastnika parka Janeza Hitija. 

Pravzaprav so vsi objekti v parku zgrajeni samo iz lesa, jezero pa je tudi odlična ribiška točka, saj je dovoljuje športni ribolov krapov. 

ČAS TRAJANJA: Pol dneva – cel dan

STROŠEK: Brez stroška* (na jezeru ne pobirajo vstopnine)

#2 Obalno kraška regija: Panoramski Slavnik…

Za vse primorce, ki bi radi na spomladanskem izletu hkrati pretegnili še svoje noge, je Slavnik odlična izbira. 

Primorski tisočak, ki mu domačini pravijo tudi istrski Triglav je ena izmed bolj priljubljenih izletniških točk v okolici, pot do vrha pa je nezahtevna in dosti krajša, kot na našega očaka : )

Kar naredi celotno izkušnjo še toliko bolj posebno, je zagotovo 360 stopinjski razgled od tržaškega zaliva, preko Dolomitov in Julijskih Alp vse do Kamniško – Savinjskih…

Vonj po morju, ki ga vetrič včasih prinese s seboj pa te zna sprostiti, navdihniti in pozabiti, da se pravzaprav nahajaš na hribu.

Moj nasvet? Prinesi piknik dekico, najdi svoj prostor pod soncem na vrhu hriba in se prepusti uživanciji : )

ČAS TRAJANJA: 3 – 6 ur krožna pot (odvisno, katero izhodišče izbereš)

STROŠEK: Brez stroška (razen v primeru, da se želiš okrepčati v koči : )

#3 Goriška regija: Mogočna trdnjava Kluže…

Če sem iskren, kar nekaj časa nisem vedel, da ta mogočna utrdba nad sotesko Koritnice obstaja, dokler se nisem peljal na izlet v Bovec po italijanski strani. 

Tisti, ki se pripeljemo iz smeri Kobarida ali Vršiča namreč to zgodovinsko zgradbo zgrešimo.

Trdnjava Kluže pa je pravzaprav ena najbolj obiskanih kulturnih znamenitosti v Dolini Soče, saj lahko tukaj kar začutiš posebno energijo, ki te odpelje na popotovanje po zgodovini.

Izlet je zagotovo edinstvena dogodivščina v okolici, hkrati pa ti ne vzame preveč časa kar pomeni ,da lahko kakšno uro brez skrbi “zabiješ” tudi malo nižje ob naši smaragdni Soči : )

ČAS TRAJANJA: 1 – 2 uri

STROŠEK: odrasli: 3 €; dijaki, študenti, upokojenci: 2 €

#4 Gorenjska regija: Čarobno Jezersko…

Jezersko je zagotovo eden izmed tistih kotičkov Slovenije, ki te le stežka pusti ravnodušnega. 

Možnosti, ki jih ponuja so praktično neskončne: Lahko se podaš do najbolj jugovzhodnega ledenika v Alpah, se dotakneš starodavnih koralnih grebenov med hojo na Virnikov grintovec ali pa posediš ob Planšarskem jezeru, ki je brez dvoma eno najlepših jezer v Sloveniji. 

Za razliko od sosednje Logarske doline je Jezersko obiskano v dosti manjšem obsegu, kar pomeni, da se ti (vsaj zaenkrat) še ni treba “zaletavati” v mimoidoče : )

ČAS TRAJANJA: Pol dneva – cel dan

STROŠEK: Brez stroška

#5 Osrednjeslovenska regija: Stari grad Smlednik…

Vzhodno od Zbiljskega jezera najdeš zanimive ruševine gradu, ki navdušujejo vesele izletnike po vsej Sloveniji.

Grad Smlednik namreč velja za enega najlepših izletov naokrog, saj je razgled na vrhu naravnost osupljiv, ruševine gradu pa te zlahka odpeljejo nazaj v čas. 

Ne glede na to, ali si želiš na izlet odpraviti solo, z otroki, prijatelji ali partnerjem, je Stari grad odlična izbira, saj ponuja lepo urejene, nezahtevne poti.

Za piko na i pa se v bližini se nahajata Zbiljsko in Trbojsko jezero, kjer si lahko privoščiš zaslužen počitek z lepim razgledom : )

ČAS TRAJANJA: Pol dneva

STROŠEK: Brez stroška

#6 Savinjska regija: Skrivnostno Žovneško jezero in grad Žovnek…

Žovneško jezero je zagotovo eden izmed tistih izletov, za katerega je najbolje, da se mu brezskrbno prepustiš : )

Zaradi svoje velikosti je odlično za lušten popoldanski sprehod ali vožnjo s kakšnim vodnim plovilom, ki ga lahko brez slabe vesti pripelješ s seboj.

Ko se naužiješ narave okrog jezera, pa se lahko odpraviš še na bližnji Žovneški grad, ki se bohoti na sosednjem hribčku in ponuja zanimive panoramske razglede na savinjsko dolino do Celja in še dlje. 

ČAS TRAJANJA: Pol dneva – cel dan

STROŠEK: Brez stroška

#7 Podravska regija: Mističen pragozd Šumik…

Če si iz podravske regije, potem verjetno tudi dobro poznaš Pohorje z okolico.

Ampak…

Marsikdo pa ne ve, da se na Pohorju pravzaprav nahaja pravi pravcati pragozd, ki je v vsej svoji lepoti zaščiten in je eden izmed redkih ostankov pohorske neokrnjene narave.

Za popestritev raziskovanja pa te v gozdu čakata tudi dva luštna slapova – veliki Šumik, ki je eden izmed naših najbolj mogočnih slapov, nekoliko naprej pa najdeš tudi slap mali Šumik. 

Ne glede na to, da je soteska polna vlažnih skal, prekritih z mahom in sprehod do slapov ni ravno najbolj preprost, ti bo izlet zagotovo v užitek, če si svojega popoldanskega raziskovanja ne znaš predstavljati brez naravnih lepot…

Ker verjemi mi – tukaj jih je na pretek : )

ČAS TRAJANJA: Pol dneva

STROŠEK: Brez stroška

#8 Koroška regija: Slikovit krajinski park Topla…

Če živiš na koroškem, potem se verjetno dobro zavedaš, kako raznolika pravzaprav je tvoja regija : )

In če te pomladne temperature vabijo v naravo, potem bo sprehod po krajinskem parku Topla kot nalašč zate…

Zaradi bogatih naravnih lepot, kulturne krajine in bogate etnološke dediščine je dolina že od leta 1977 zavarovana kot naravna znamenitost in krajinski park…

V kolikor si želiš še malce pretegniti noge, pa se lahko odpraviš tudi do votline pod Peco, kjer še danes počiva znameniti kralj Matjaž : )

ČAS TRAJANJA: Pol dneva – cel dan (z okolico)

STROŠEK: Brez stroška

#9 Pomurska regija: Šarmantni Beltinci…

Se trenutno nahajaš v Pomurski regiji? Potem ti zna prihajajočo soboto polepšati ravno izlet po Beltincih. 

Naselje z razgibano preteklostjo je od Murske Sobote oddaljeno slabih 10 kilometrov, največja znamenitost pa je zagotovo istoimenski mogočni grad

Utrdba je nekoč predstavljala osrednje mesto dogajanja in shodov vseh pomembnejših osebnosti, danes pa se v njem nahajajo razstavne zbirke, ki pripovedujejo svoje zgodbe…

Če se tvoje raziskovanje gradu prehitro zaključi, pa se lahko za prijeten konec dneva odpraviš tudi do priljubljenega Otoka ljubezni, ki je le slabih 10 minut vožnje stran : )

ČAS TRAJANJA: Pol dneva

STROŠEK: 2 – 3 €

#10 Zasavska regija: Pravljična Sveta gora…

Zasavska Sveta gora je kot nekakšen magičen kraj, ki deluje, kakor, da so ga “copy-pastali” iz pravljice : ) 

Razgled na vrhu je ob lepem vremenu resnično dih-jemajoč, saj lahko od daleč občuduješ Kamniško- Savinjske, Julijske Alpe ter zasavske in litijske hribe…

Kljub temu, da je to zelo prijetna pohodniška točka, pa se lahko na cilj pripelješ tudi s svojim avtomobilom. 

Na vrh sicer vodijo številne poti, a če si želiš prijetnega sprehoda po naravi, ti toplo priporočam izhodišče iz Vač : )

ČAS TRAJANJA: 3 – 6 ur (odvisno od izhodišča)

STROŠEK: Brez stroška

#11 Dolenjska regija: Osupljiva Kostanjevica na Krki…

Tako, pa sva prišla še do zadnjega izleta na današnjem spomladanskem seznamu.

In preprosto ne morem, da ne bi omenil Kostanjevice na Krki, ki nedvomno spada med najbolj posebne in nenavadne kotičke Slovenije.

Že sam sprehod po starem delu mesta je dih jemajoč, saj je povsod polno mostičkov, privezanih čolnov ter ujemajočih-se hišk, kar te bo zagotovo spodbudilo k temu, da se preleviš v pravega popotniškega fotografa.

Kostanjevica na Krki je najmanjše in eno najstarejših slovenskih mest in je zaradi lege na otoku eno izmed naših najlepših kulturnih čudes.

Po mestnem potepu pa se odpravi še do bližnjega Krakovskega gozda, kjer se lahko izgubiš med mogočnimi hrastovimi drevesi. 

ČAS TRAJANJA: Pol dnevacel dan 

STROŠEK: Brez stroška

Tako…

Pa sva zajela nekaj najlepših izletov po regijah, ki bi jih vsakdo izmed nas vsaj enkrat moral obiskati.

In glede na to, da si še vedno z mano, se ti na tem mestu po glavi verjetno podi naslednja dilema…

OK, Žiga, vse lepo in prav. Ampak kam naj grem pa potem, ko obkljukam ta en izlet?

In ja… Vprašanje je popolnoma na mestu : )

Poglej…

Ne glede na to, ali so regije trenutno odprte ali ne, še vedno lahko brezskrbno raziskuješ kotičke znotraj tiste regije, v kateri se trenutno nahajaš…

V svoji preobremenjenosti z najbolj odmevnimi kotički Slovenije, namreč pogosto pozabimo, da je Slovenija pravzaprav ena izmed najbolj raznolikih evropskih dežel, in da se tiste najlepše dogodivščine včasih skrivajo praktično za vogalom.

Je pa res…

Številne manj poznane izletniške točke je težko odkriti, saj se mnogi izmed njih ne “skrivajo” na prvi strani Googla.

A ne skrbi…

Obstaja enostaven način, s pomočjo katerega ti bo vedno uspelo odkriti še marsikateri neraziskan “slovenski biser”…

Naj razložim…

Slabo leto dni nazaj sem bil zaradi nesrečne situacije tudi sam precej razburjen, zato sem se osredotočil na iskanje najboljše rešitve za vse ljubitelje izletov.

In uspelo mi je zasnovati prvi slovenski interaktivni izletnik Jaz pa pojdem, v katerem so predlogi za različne dogodivščine že razdeljeni po regijah.

Tako se lahko na svoj naslednji izlet pripraviš glede na to, katero območje Slovenije želiš raziskovati : )

In da ne pozabim…

Ne govoriva o tipičnih “Bled – Piran – Postojnska jama” destinacijah…

… temveč o tistih, za katere ne vedo niti nekateri izmed domačinov : )

Povrh vsega pa sem izletnik oblikoval tako, da lahko vanj zapišeš svoje najlepše spomine, prilepiš najbolj nore fotke ter dopišeš praktično karkoli, kar ti v tistem trenutku pade na pamet.

Na ta način z Jaz pa pojdem izletnikom ne dobiš le svojega osebnega potovalnega pomočnika, temveč tudi spominsko knjigo, s pomočjo katere bodo tvoja potovanja resnično lahko ostala nepozabljena : )

Tako da…

Če te zanima, kako lahko izletnik polepša tudi tvoje prihajajoče izlete predlagam, da klikneš na gumb spodaj in se hitro prepričaš na lastne oči…

Se bereva naprej tam,

Žiga Rejc

P.S. In ne skrbi…

Tudi če meniš, da izletnika trenutno ne potrebuješ, ni s tem popolnoma nič narobe : )

Lahko pa brezskrbno deliš naprej članek, in kdo ve, morda nama uspe polepšati kakšno sončno soboto še komu : )

P.P.S. Za konec pa ti prilagam še nekaj mnenj zadovoljnih popotnikov, ki izletnik Jaz pa pojdem že veselo uporabljajo…

Živjo,

Glede na to, da sva se srečala tukaj predvidevam, da tudi tebe prihajajoča pomlad in živahno prepevanje ptičkov že vabi na svež zrak : )

Morda imaš tudi ti vrh glave posedanja doma in se že nekaj časa spogleduješ z mislijo po izletih, pa ne veš, kje začeti.

Je pa res…

Z oteženim prehajanjem med občinami se je trenutno malce težje odpraviti na izlet na drug konec države…

Zato sem se odločil, da ti razkrijem svoj seznam
najlepših izletov po slovenskih regijah…

In kdo ve, morda ti na ta način vsaj malce skrajšam “muke” na čakanje lepših časov : )

Za piko na i pa si lahko spodnji zapis nekam shraniš in ga prišparaš za takrat, ko bo prehajanje med občinami spet dovoljeno  🙂

Preden pa s tabo delim svoje ugotovitve, naj se še na hitro predstavim…

Moje ime je Žiga Rejc in sem kreator blagovne znamke Jaz pa pojdem, ki je čudovit rezultat moje ljubezni do potovanj in raziskovanj naše čudovite dežele.

Ponosen sem ob dejstvu, da mi je v zadnjem letu uspelo nas Slovenijo navdušiti že več kot 5.347 slovenskih popotnikov, ki na svojih izletih pod obvezno “opremo” štejejo tudi moj interaktivni izletnik Jaz pa pojdem.

In ker mi je izletkanje po Sloveniji tako blizu, bi ti s tem člankom rad omogočil, da se kljub trenutnim razmeram, vsaj malo sprostiš in zadihaš sveži pomladni zrak : )

Pa kar preidiva k stvari in začniva z…

#1: Notranjska regija: Očarljivo Bloško jezero…

Če se trenutno nahajaš v notranjski regiji, potem tega posebnega izleta zagotovo ne smeš spregledati : )

Bloško jezero je namreč ena izmed tistih destinacij, ki spomladi vabi pohodnike, ljubitelje narave, kolesarje ter otroke.

Jezero je sicer umetnega izvora – saj je nastalo z zajezitvijo tamkajšnjega potoka – a na srečo je občina Bloke celotno okolico jezera uredila v nadvse sproščujočo izletniško točko.

Ena izmed največjih atrakcij je zagotovo pravljičen Glamping Lake Bloke, kjer si lahko paseš oči na neverjetnih lesenih skulpturah domačina in lastnika parka Janeza Hitija. 

Pravzaprav so vsi objekti v parku zgrajeni samo iz lesa, jezero pa je tudi odlična ribiška točka, saj je dovoljuje športni ribolov krapov. 

ČAS TRAJANJA: Pol dneva – cel dan

STROŠEK: Brez stroška* (na jezeru ne pobirajo vstopnine)

#2 Obalno kraška regija: Panoramski Slavnik…

Za vse primorce, ki bi radi na spomladanskem izletu hkrati pretegnili še svoje noge, je Slavnik odlična izbira. 

Primorski tisočak, ki mu domačini pravijo tudi istrski Triglav je ena izmed bolj priljubljenih izletniških točk v okolici, pot do vrha pa je nezahtevna in dosti krajša, kot na našega očaka : )

Kar naredi celotno izkušnjo še toliko bolj posebno, je zagotovo 360 stopinjski razgled od tržaškega zaliva, preko Dolomitov in Julijskih Alp vse do Kamniško – Savinjskih…

Vonj po morju, ki ga vetrič včasih prinese s seboj pa te zna sprostiti, navdihniti in pozabiti, da se pravzaprav nahajaš na hribu.

Moj nasvet? Prinesi piknik dekico, najdi svoj prostor pod soncem na vrhu hriba in se prepusti uživanciji : )

ČAS TRAJANJA: 3 – 6 ur krožna pot (odvisno, katero izhodišče izbereš)

STROŠEK: Brez stroška (razen v primeru, da se želiš okrepčati v koči : )

#3 Goriška regija: Mogočna trdnjava Kluže…

Če sem iskren, kar nekaj časa nisem vedel, da ta mogočna utrdba nad sotesko Koritnice obstaja, dokler se nisem peljal na izlet v Bovec po italijanski strani. 

Tisti, ki se pripeljemo iz smeri Kobarida ali Vršiča namreč to zgodovinsko zgradbo zgrešimo.

Trdnjava Kluže pa je pravzaprav ena najbolj obiskanih kulturnih znamenitosti v Dolini Soče, saj lahko tukaj kar začutiš posebno energijo, ki te odpelje na popotovanje po zgodovini.

Izlet je zagotovo edinstvena dogodivščina v okolici, hkrati pa ti ne vzame preveč časa kar pomeni ,da lahko kakšno uro brez skrbi “zabiješ” tudi malo nižje ob naši smaragdni Soči : ) 

ČAS TRAJANJA: 1 – 2 uri

STROŠEK: odrasli: 3 €; dijaki, študenti, upokojenci: 2 € 

#4 Gorenjska regija: Čarobno Jezersko..

Jezersko je zagotovo eden izmed tistih kotičkov Slovenije, ki te le stežka pusti ravnodušnega. 

Možnosti, ki jih ponuja so praktično neskončne: Lahko se podaš do najbolj jugovzhodnega ledenika v Alpah, se dotakneš starodavnih koralnih grebenov med hojo na Virnikov grintovec ali pa posediš ob Planšarskem jezeru, ki je brez dvoma eno najlepših jezer v Sloveniji. 

Za razliko od sosednje Logarske doline je Jezersko obiskano v dosti manjšem obsegu, kar pomeni, da se ti (vsaj zaenkrat) še ni treba “zaletavati” v mimoidoče : )

ČAS TRAJANJA: Pol dneva – cel dan

STROŠEK: Brez stroška

#5 Osrednjeslovenska regija: Stari grad Smlednik…

Vzhodno od Zbiljskega jezera najdeš zanimive ruševine gradu, ki navdušujejo vesele izletnike po vsej Sloveniji.

Grad Smlednik namreč velja za enega najlepših izletov naokrog, saj je razgled na vrhu naravnost osupljiv, ruševine gradu pa te zlahka odpeljejo nazaj v čas. 

Ne glede na to, ali si želiš na izlet odpraviti solo, z otroki, prijatelji ali partnerjem, je Stari grad odlična izbira, saj ponuja lepo urejene, nezahtevne poti.

Za piko na i pa se v bližini se nahajata Zbiljsko in Trbojsko jezero, kjer si lahko privoščiš zaslužen počitek z lepim razgledom : )

ČAS TRAJANJA: Pol dneva

STROŠEK: Brez stroška

#6 Savinjska regija: Skrivnostno Žovneško jezero in grad Žovnek…

Žovneško jezero je zagotovo eden izmed tistih izletov, za katerega je najbolje, da se mu brezskrbno prepustiš : )

Zaradi svoje velikosti je odlično za lušten popoldanski sprehod ali vožnjo s kakšnim vodnim plovilom, ki ga lahko brez slabe vesti pripelješ s seboj.

Ko se naužiješ narave okrog jezera, pa se lahko odpraviš še na bližnji Žovneški grad, ki se bohoti na sosednjem hribčku in ponuja zanimive panoramske razglede na savinjsko dolino do Celja in še dlje. 

ČAS TRAJANJA: Pol dneva – cel dan

STROŠEK: Brez stroška

#7 Podravska regija: Mističen pragozd Šumik…

Če si iz podravske regije, potem verjetno tudi dobro poznaš Pohorje z okolico.

Ampak…

Marsikdo pa ne ve, da se na Pohorju pravzaprav nahaja pravi pravcati pragozd, ki je v vsej svoji lepoti zaščiten in je eden izmed redkih ostankov pohorske neokrnjene narave.

Za popestritev raziskovanja pa te v gozdu čakata tudi dva luštna slapova – veliki Šumik, ki je eden izmed naših najbolj mogočnih slapov, nekoliko naprej pa najdeš tudi slap mali Šumik. 

Ne glede na to, da je soteska polna vlažnih skal, prekritih z mahom in sprehod do slapov ni ravno najbolj preprost, ti bo izlet zagotovo v užitek, če si svojega popoldanskega raziskovanja ne znaš predstavljati brez naravnih lepot…

Ker verjemi mi – tukaj jih je na pretek : )

ČAS TRAJANJA: Pol dneva

STROŠEK: Brez stroška

#8 Koroška regija: Slikovit krajinski park Topla…

Če živiš na koroškem, potem se verjetno dobro zavedaš, kako raznolika pravzaprav je tvoja regija : )

In če te pomladne temperature vabijo v naravo, potem bo sprehod po krajinskem parku Topla kot nalašč zate…

Zaradi bogatih naravnih lepot, kulturne krajine in bogate etnološke dediščine je dolina že od leta 1977 zavarovana kot naravna znamenitost in krajinski park…

V kolikor si želiš še malce pretegniti noge, pa se lahko odpraviš tudi do votline pod Peco, kjer še danes počiva znameniti kralj Matjaž : )

ČAS TRAJANJA: Pol dneva – cel dan (z okolico)

STROŠEK: Brez stroška

#9 Pomurska regija: Šarmantni Beltinci…

Se trenutno nahajaš v Pomurski regiji? Potem ti zna prihajajočo soboto polepšati ravno izlet po Beltincih. 

Naselje z razgibano preteklostjo je od Murske Sobote oddaljeno slabih 10 kilometrov, največja znamenitost pa je zagotovo istoimenski mogočni grad

Utrdba je nekoč predstavljala osrednje mesto dogajanja in shodov vseh pomembnejših osebnosti, danes pa se v njem nahajajo razstavne zbirke, ki pripovedujejo svoje zgodbe…

Če se tvoje raziskovanje gradu prehitro zaključi, pa se lahko za prijeten konec dneva odpraviš tudi do priljubljenega Otoka ljubezni, ki je le slabih 10 minut vožnje stran : )

ČAS TRAJANJA: Pol dneva

STROŠEK: 2 – 3 €

#10 Zasavska regija: Pravljična Sveta gora…

Zasavska Sveta gora je kot nekakšen magičen kraj, ki deluje, kakor, da so ga “copy-pastali” iz pravljice : ) 

Razgled na vrhu je ob lepem vremenu resnično dih-jemajoč, saj lahko od daleč občuduješ Kamniško- Savinjske, Julijske Alpe ter zasavske in litijske hribe…

Kljub temu, da je to zelo prijetna pohodniška točka, pa se lahko na cilj pripelješ tudi s svojim avtomobilom. 

Na vrh sicer vodijo številne poti, a če si želiš prijetnega sprehoda po naravi, ti toplo priporočam izhodišče iz Vač : )

ČAS TRAJANJA: 3 – 6 ur (odvisno od izhodišča)

STROŠEK: Brez stroška

#11 Dolenjska regija: Osupljiva Kostanjevica na Krki…

Tako, pa sva prišla še do zadnjega izleta na današnjem spomladanskem seznamu.

In preprosto ne morem, da ne bi omenil Kostanjevice na Krki, ki nedvomno spada med najbolj posebne in nenavadne kotičke Slovenije.

Že sam sprehod po starem delu mesta je dih jemajoč, saj je povsod polno mostičkov, privezanih čolnov ter ujemajočih-se hišk, kar te bo zagotovo spodbudilo k temu, da se preleviš v pravega popotniškega fotografa.

Kostanjevica na Krki je najmanjše in eno najstarejših slovenskih mest in je zaradi lege na otoku eno izmed naših najlepših kulturnih čudes.

Po mestnem potepu pa se odpravi še do bližnjega Krakovskega gozda, kjer se lahko izgubiš med mogočnimi hrastovimi drevesi. 

ČAS TRAJANJA: Pol dnevacel dan 

STROŠEK: Brez stroška

 

Tako…

Pa sva zajela nekaj najlepših izletov po regijah, ki bi jih vsakdo izmed nas vsaj enkrat moral obiskati.

In glede na to, da si še vedno z mano, se ti na tem mestu po glavi verjetno podi naslednja dilema…

OK, Žiga, vse lepo in prav. Ampak kam naj grem pa potem, ko obkljukam ta en izlet?

In ja… Vprašanje je popolnoma na mestu : )

Poglej…

Ne glede na to, ali so regije trenutno odprte ali ne, še vedno lahko brezskrbno raziskuješ kotičke znotraj tiste regije, v kateri se trenutno nahajaš…

V svoji preobremenjenosti z najbolj odmevnimi kotički Slovenije, namreč pogosto pozabimo, da je Slovenija pravzaprav ena izmed najbolj raznolikih evropskih dežel, in da se tiste najlepše dogodivščine včasih skrivajo praktično za vogalom.

Je pa res…

Številne manj poznane izletniške točke je težko odkriti, saj se mnogi izmed njih ne “skrivajo” na prvi strani Googla.

A ne skrbi…

Obstaja enostaven način, s pomočjo katerega ti bo vedno uspelo odkriti še marsikateri neraziskan “slovenski biser”…

Naj razložim…

Slabo leto dni nazaj sem bil zaradi nesrečne situacije tudi sam precej razburjen, zato sem se osredotočil na iskanje najboljše rešitve za vse ljubitelje izletov.

In uspelo mi je zasnovati prvi slovenski interaktivni izletnik Jaz pa pojdem, v katerem so predlogi za različne dogodivščine že razdeljeni po regijah.

Tako se lahko na svoj naslednji izlet pripraviš glede na to, katero območje Slovenije želiš raziskovati : )

In da ne pozabim…

Tako se lahko na svoj naslednji izlet pripraviš glede na to, katero regijo želiš raziskovati : )
Glede na to, da znajo biti izletniki na splošno precej “suhoparni” pa se ti verjetno v tem trenutku po glavi podi naslednja dilema…

Ne govoriva o tipičnih “Bled – Piran – Postojnska jama” destinacijah…

… temveč o tistih, za katere ne vedo niti nekateri izmed domačinov : )

Povrh vsega pa sem izletnik oblikoval tako, da lahko vanj zapišeš svoje najlepše spomine, prilepiš najbolj nore fotke ter dopišeš praktično karkoli, kar ti v tistem trenutku pade na pamet.

Na ta način z Jaz pa pojdem izletnikom ne dobiš le svojega osebnega potovalnega pomočnika, temveč tudi spominsko knjigo, s pomočjo katere bodo tvoja potovanja resnično lahko ostala nepozabljena : )

Tako da…

Če te zanima, kako lahko izletnik polepša tudi tvoje prihajajoče izlete predlagam, da klikneš na gumb spodaj in se hitro prepričaš na lastne oči…

Se bereva naprej tam,

Žiga Rejc

P.S. In ne skrbi…

Tudi če meniš, da izletnika trenutno ne potrebuješ, ni s tem popolnoma nič narobe : )

Lahko pa brezskrbno deliš naprej članek, in kdo ve, morda nama uspe polepšati kakšno sončno soboto še komu : )

P.P.S. Za konec pa ti prilagam še nekaj mnenj zadovoljnih popotnikov, ki izletnik Jaz pa pojdem že veselo uporabljajo…

© 2021 Jaz pa pojdem – Vse pravice pridržane – Pogoji Poslovanja

0
0
Košarica
Vaša košarica je praznaV trgovino
Calculate Shipping