BREZPLAČNA POŠTNINA

Stroški potovanja po Indoneziji

Tako kot sem omenil že v prejšnjem blog zapisu, ki ga lahko najdeš tukaj, sva se Avgusta 2019 z Mihom odpravila na tri tedensko potovanje po Indoneziji. Ogledala sva si velik del Balija, tri dni preživela na ladjici, s katero smo pluli iz otoka Flores do Lomboka in si ogledala Yogjakarto. Videla sva ogromno zanimivega, seveda pa tako potovanje nekaj stane. Te zanima koliko?

Sončni zahod pri Komodo Islandu

Čez celo potovanje sva si zapisovala vse stroške. Vse od prve kave na letališču, vseh ogledov, darilc za domače, sladoledov, do zadnjega sendviča, ki sva si ga privoščila na letališču pred poletom proti domu. Stroške sem razdelil v skupine:

 • Letalske karte
 • Hrana in pijača,
 • Nastanitve,
 • Ogledi,
 • Prevoz (taxi prevoz, najem skuterja, gorivo…)
 • Ostalo (masaža, slikanje z opico, SIM kartica…)

LETALSKE KARTE: Cene letalskih kart se seveda stalno spreminjajo, zato je potrebno nekaj potrpežljivosti in pa kar nekaj časa za raziskovanje. Znotraj samega potovanja sva opravila kar nekaj notranjih letov, saj sva med večjimi kraji v Indoneziji letela z njihovimi nizkocenovnimi prevozniki. Najprej sva iz Zagreba z letalsko družbo Qatar Airways poletela proti Dohi in tam zamenjala letalo s katerim sva poletela proti Jakarti.
Cena letalske karte ZAGREB-DOHA-JAKARTA: 470€/osebo (povratna vozovnica). V Jakarti sva na letališču prestopila na letalo letalske družbe Citilink in poletela proti Yogjakarti.
Cena letalske karte JAKARTA-YOGJAKARTA: 52,50€/osebo (enosmerna vozovnica). Po nekaj dneh sva z AirAsia iz Yogjakarte poletela proti Denpasarju, v glavno mesto Balija.
Cena letalske karte YOGJAKARTA-DENPASAR: 50€/osebo (enosmerna vozovnica). Ko sva si ogledala Bali sva poletela proti Floresu, v mesto Labuan Bajo, letela pa sva z letalsko družbo Garuda Indonesia.
Cena letalske karte BALI(DENPASAR)-FLORES: 65€/osebo (enosmerna vozovnica). Iz Floresa sva se z ladjo odpravila proti Lomboku, iz tam pa zopet z Garuda Indonesia letela nazaj na Bali.
Cena letalske karte LOMBOK-BALI(DENPASAR): 45€/osebo (enosmerna vozovnica). Iz Balija sva na koncu z AirAsia letela proti Jakarti.
Cena letalske karte BALI(DENPASAR)-JAKARTA: 52€/osebo (enosmerna vozovnica). Iz Jakarte pa sva letela domov, najprej proti Dohi, nato pa naprej proti Zagrebu.
CENA VSEH LETALSKIH VOZOVNIC SKUPAJ: 734,50€

HRANA IN PIJAČA: Na potovanju po Indoneziji sva bila presenečena nad cenovno dostopno hrano in pijačo. Seveda sva najceneje jedla na ulici, kjer obrok lahko dobite že za manj kot 1€, morava pa priznati, da hrana ni draga niti v restavracijah in hotelih. Seveda pa je vse odvisno od tega, kakšno gurmansko doživetje si zaželite. Zaznala sva le, da so drage alkoholne pijače, 0,5l piva stane okoli 3€.
Na tritedenskem potovanju sva za hrano in pijačo skupaj z napitninami zapravila okoli 170€/osebo. Naj povem, da nikjer nisva gledala na cene, privoščila sva si tudi tiste dražje večerje (beri: večerja za 8€ po osebi, skupaj s pijačo seveda).😅

V Indoneziji sva jedla eno najboljših pic do sedaj, prav tako pa sva v Ubudu okusila najslabšo pizzo v najinem življenju. Testo, pekoč ketchup in malenkost sira. No ja, sira skoraj da ni bilo.

NASTANITVE: Pri nastanitvah, ki sva jih rezervirala že v naprej preko Bookinga sva bila pozorna na dobro lokacijo, urejenost sob in pa, da ima hotel/apartma zunanji bazen. Prav tako sva povsod izbrala nastanitev z vključenim zajtrkom, ker kaj je lepšega kot to, da te zjutraj zajtrk že čaka pripravljen.
Za vse nastanitve skupaj sva odštela 273€/osebo.

Te zanima v katerih hotelih sva bivala? Napisal sem imena hotelov, koliko noči sva bivala v njem in pa nekaj fotk. Nama je bil najljubši hotel v Ubudu, sredi riževih polj.

 • Duta Guest house (Yogyakarta): 40€ / 2 noči / 2 osebi
 • Pondok Agung Bed & Breakfast (Nusa Dua): 64€ / 3 noči / 2 osebi
 • Joglo Campuhan Village (Ubud): 134€ / 3 noči / 2 osebi
 • Taman Nauli Boutique Rooms (Canggu): 102 € / 3 noči / 2 osebi
 • World BnB (Labuan Bajo): 60 € / 2 noči / 2 osebi
 • Grand Royal BIL hotel (Praya): 20 € / 1 noč / 2 osebi
 • La Berceuse Resort and Villa (Nusa Dua): 126 € / 2 noči / 2 osebi

OGLEDI: Tudi ogledi znamenitosti v Indoneziji ne zahtevajo, da na veliko odpremo naše denarnice. Poleg tri dnevnega ˝križarjenja˝ mimo Komodo islanda iz Floresa proti Lomboku je bil najdražji ogled templjev Borobudur in Prambanan (cca. 60 € ogled obeh templjev skupaj).
Za vse oglede skupaj z križarjenjem sva odštela 260€/osebo.

Monkey Forest Ubud

PREVOZ: Kar nekajkrat sva se peljala s taxiji, največkrat pa sva uporabila aplikacijo Gojek, ki je ena od najcenejših opcij, podobna pa je aplikaciji Uber. Naročiš voznika, mu poveš do kam te pelje, že v naprej pa se dogovoriš za ceno. Prednost aplikacije je tudi možnost pogovora, kjer se z voznikom za ceno lahko pogajaš. Prav tako sva na Baliju najela skuter, cena goriva v Indoneziji pa je okoli 0,50€ na liter.
Za vse prevoze, najem skuterja in točenje goriva sva zapravila nekaj manj kot 60€/osebo.

OSTALO: Na Baliju sva si privoščila masažo, med ogledom riževih polj sva se slikala s prijaznim gospodom, ki je v zameno seveda želel denar, kupila sva si SIM kartice, da sva imela dostop do interneta, privoščila sva si guganje z orjaško gugalnico, med potovanjem sva morala v lekarno po zdravila, saj sem dobil visoko vročino in hude prebavne motnje, vsi ti stroški pa so naju prišli 25€/osebo.

Guganje na orjaški gugalnici sredi rižev teras v Ubudu

ZA CELOTNO TRI TEDENSKO POTOVANJE PO INDONEZIJI SVA ODŠTELA PRIBLIŽNO 1500€/OSEBO.

Sledi mi na socialnih omrežjih

Želiš videti osupljive fotografije s potovanj ali pa kakšen vlog? Preveri moje ostale kanale.

Preberi še kaj

Po svetu
Žiga Rejc

Pričakal naju je potres 😬

Avgusta sva se z Mihom odpravila na potovanje v Indonezijo. Že v naprej sva si začrtala plan potovanja, si rezervirala nastanitve, pobrskala po internetu kaj

Read More »

Si želiš raziskovati Slovenijo, pa nimaš idej?

Prvi slovenski izletnik, ki ga soustvarjaš.

Ker sobotne izlete lahko preživimo na domačem.

CENA: 19,90€

✔ več kot 50 idej za izlete
✔ prostor za fotografije z izletov
✔ kuponi s popusti v vrednosti več kot 35€
✔ tiskan na recikliran papir
100% slovenski izdelek

Close Menu
×
×

Cart